BLOGBEJEGYZÉS TÍPUSOK

 

Számtalan blogbejegyzés típus létezik, én most a legfontosabb és szerintem leghatékonyabb verziókat mutatom be.

 

“Hogyan” blogbejegyzés

Az egyik leghatásosabb blogbejegyzés típus, ez az egyik személyes kedvencem. Valamilyen probléma megoldását mutatja be, részletesen, sokszor lépésről lépésre. Ezekkel a cikkekkel remekül erősítheted a szakmai híred és a hitelességed, hiszen megmutatod, hogy valóban értesz az adott témakörhöz. Ráadásul valódi értéket adsz az olvasónak, ha a cikked segítségével túljutnak egy akadályon.

 

Lista blogcikk

A lista cikkek az információt egy számozott listába rendezik, amit az olvasónak könnyű követni és implementálni. Megoszthatsz bennük gyakorlati tippeket, összegyűjthetsz más forrásokat stb. Az esetek többségében már a címben szerepel a lista elemeinek száma, ami sokszor meggyőző erővel hat az olvasóra, ezzel növelve a kattintások számát.

 

Útmutatók

Ahogy a nevéből is látszik, ez egyfajta útmutató, iránytű egy adott témában. A “Hogyan” típussal ellentétben nem feltétlenül egy konkrét probléma megoldását mutatja be, hanem inkább általános, de ugyanakkor mélyebb tudást ad a témakörben. 

 

Checklist-ek, puskák

A checklist típusú cikkeknél konkrétan egy „hogyan csináld” listát adsz az olvasó kezébe, ami segít neki, hogy ne felejtsen el semmi fontosat az adott témában. Közkedvelt blogbejegyzés típus, ha pedig egy letölthető pdf-el is megfejeled még email lista feliratkozókat is generálhatsz vele.

 

Tesztek és összehasonlító blogcikk

Biztosan olvastál már terméktesztet és összehasonlító cikkeket vásárlás előtt. Ahogy a nevük is mondja, ezekben a tartalmakban az adott termékről írod le a tapasztalataidat vagy összehasonlítasz két eszközt.

Webshopoknál szuperül működik, de például szoftverek bemutatásánál is előveheted. Arra figyelj viszont, hogy ha trendi terméket mutatsz be, az csak időszakosan fog organikusan látogatókat hozni.

 

Kérdezz-felelek posztok és interjúk

Olyan cikk, ahol az információ kérdések és válaszok formájába van rendezve. Nagyon jól működik szárazabb, kevésbé izgi vagy nehéz témáknál, mert a párbeszéd jelleg érdekesebbé teszi az olvasmányt.

 

 Ezek a legfontosabb blogbejegyzés típusok, amelyeket használni tudsz.

A SEO-zott blogcikk írása az egyik olyan feladat, amit érdemes lehet legalább részben kiszervezni. A rendszeresen, jól megírt blogbejegyzésekkel frissülő honlapok menetelnek a keresők első oldalaira.
További információk: Szövegírás – Virtual Assistants

 

×

Szia!

Kattints a fotómra WhatsApp üzenet küldéséhez, vagy írj a iroda@virtualassistants.hu email-címre!

× Üzenet küldése